Grip op de Knip

Als ik de twee medewerkers van Grip op de Knip ontmoet, heb ik er geen idee van dat ik me een half uur later in een oerwoud zal bevinden. `Grip op de knip` is een organisatie van de gemeente Aalten. Daphne werkt voor de gemeente, voornamelijk in de schuldhulpverlening, Marjon doet maatschappelijk werk voor Sensire. Samen met een sociaal raadsvrouw en een medewerker van Humanitas hebben zij een spreekuur op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur voor mensen met zorgen over geld.

Grip op de knip bestaat nog niet zo lang. Er komen verschillende levensgebieden bij elkaar. Geld heeft overal mee te maken. Dat weten zeker mensen die het niet zo breed hebben. Of het nu gaat om de boodschappen, die steeds duurder worden, of de kinderen die willen sporten, of je wilt je huis warm houden, en ook als je wilt weten hoe formulieren moeten worden ingevuld, geld speelt een rol in het leven. De hulpverleners van Grip op de Knip hebben allemaal hun eigen vakgebied en op het spreekuur hopen ze je zo snel mogelijk te koppelen aan de juiste hulp. Omdat ze alle vier een eigen rol hebben én samenwerken, kunnen ze snel bepalen welke hulp iemand nodig heeft.       

Maar over welk oerwoud heb ik het? Na even in gesprek te zijn geweest met Marjon en Daphne, raak ik verzeild in een  oerwoud van financiële regeltjes. Want er zijn heel veel regels en wetten. Het fijne is dat deze vier Gripmedewerkers de weg weten door het oerwoud van wetten en regels en ze kennen  zelfs af en toe een paadje om af te steken. Zonder afspraak kun je op het spreekuur van 10.00 tot 12.00 uur op maandag terecht. Heb je zorgen over je financiën? Maak een fris begin van de week met Grip op de Knip in de Ahof, Polstraat 9.

Ada, Diaconale Hulpdienst Aalten (Bestuur Diaconaal Platform Aalten)