’t Praothuusken
elke woensdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur in de zaal van de Zuiderkerk, voor alle senioren uit Aalten
Op woensdagmiddag 26 maart komt Harmonicaclub Corle om onder vrolijke klanken van harmonicamuziek er een gezellige middag van te maken. Er mag gedanst en gezongen worden.
Op 2 April is er een spelletjesmiddag met spelletjes uit de kast. Een aantal kinderen van de Groen van Prinstererschool heeft gevraagd of ze ook een keer mochten komen om spelletjes met de ‘oude mensen’ te doen. We zullen zien wie er het beste is met rummikub, memory of sjoelen.
Op 9 april gaan we een paasstuk maken onder leiding van Ria en Joke. Heel fijn dat we ook creatieve mensen bij de vrijwilligers hebben. Wilt u wel een klein bloempotje en evt. schaar of tangetje meenemen? de rest is aanwezig.
U bent weer van harte welkom.
Voor vervoer en afmelden bellen op dinsdag met Dien Scholten tel.0543- 476042
Voor informatie: Jolanda Wevers tel. 06 2692 8997
Namens de werkgroep: Lidy Heusinkveld, Henrike Houwers,
Dien Scholten, Jolanda Wevers
Christelijke Oranjevereniding Wilhelmina Barlo
Zondag 30 maart herdenkt Barlo de oorlogsslachtoffers die om het leven kwamen, tijdens het laatste bombardement op Goede Vrijdag 30 maart 1945.
Bij dat hevige bombardement kwam een afzwaaier terecht op de schuilkelder, gelegen aan de Nijhofsweg. De vijf kinderen van de familie Weenink, en het echtpaar Elfers kwamen hierbij om het leven.
De herdenking zal worden bijgewoond door nazaten van de familie Weenink die een kort dankwoord zullen uitspreken naar de bevolking van Barlo.
De herdenking zal plaatsvinden om 14.00 uur bij het monument aan de Nijhofsweg.
Muziekvereniging Excelsior uit Barlo zal de herdenking ondersteunen met koraalmuziek.
Voorafgaand aan de herdenking is er vanaf 13.00 uur gelegenheid zicht te verzamelen in gebouw Groot Deunk aan de Groot Deunkweg 5 in Barlo.
Van daaruit kan men voorafgegaan door Excelsior naar het monument wandelen om de herdenking bij te wonen.
Na de herdenking is er de mogelijkheid om na te praten met kop koffie/thee in gebouw Groot Deunk.
Belangstellenden zijn van harte welkom.
Herdenking Aaltense Oorlogsslachtoffers
Zondag 30 maart is het 80 jaar geleden dat Aalten werd bevrijd.
Op deze dag wordt er een bijzondere herdenking gehouden voor oorlogsslachtoffers die in relatie staan met Aalten en Bredevoort.
Een speciale werkgroep onder auspiciën van het Nationaal Onderduikmuseum, houdt zich bezig met onderzoek naar oorlogsslachtoffers. Tevens coördineert men een groep vrijwilligers die de graven van de slachtoffers onderhouden.
De oorlogsgraven bevinden zich op vijf verschillende begraafplaatsen in Aalten en Bredevoort. Op de Israëlische begraafplaats is een paneel waarop de namen vermeld worden van Joodse slachtoffers die zijn vermoord door de nazi’s.
In de oorlogsjaren zijn vele (geboren) Aaltenaren als slachtoffer gevallen, niet alleen in de toenmalige gemeente Aalten, ook op plaatsen elders in het land, de werkkampen en concentratiekampen, alsmede overzee. Daarnaast ook mensen die hier onderdak vonden en door oorlogshandelingen hier of elders omkwamen. Onder hen Joden, verzetsmensen, onderduikers en evacués.
Slachtoffers vielen er door vervolging, verraad, razzia’s en dwangarbeid. Maar ook door beschietingen en bombardementen die, met name in de drie maanden voor de bevrijding steeds intensiever werden. Door deze bombardementen en beschietingen waren er veel slachtoffers te betreuren.
Herdenking 30 maart
Op zondag 30 maart is er een speciale herdenking voor voornoemde slachtoffers.
Deze herdenking vindt plaats op de Oude Algemene begraafplaats aan de Varsseveldsestraatweg in Aalten.
Medewerking wordt verleend door burgemeester Stapelkamp, kinderburgemeester Karlijn Roelofsen, Ankh Gussinklo, chr. muziekvereniging Excelsior Barlo en Scouting Aalten.
De aanvang van de plechtigheid is 11.30 uur. (inloop vanaf 11.00 uur)
Er is parkeergelegenheid op de parkeerplaats de Hoven.