Zin in het gezin

Ashampoo Snap 2015.04.29 20h39m05s 004

Zin in het Gezin

De ontvangers van de nieuwsbrief ‘Zin in het Gezin’ hebben sinds november geen nieuwsbrief meer ontvangen. Er zijn wat veranderingen in de redactie. Hetty Bresser is uit de redactie gestapt omdat ze gestopt is met haar werkzaamheden als pastor in de St. Ludgerparochie. Marten Jan Kooistra blijft meedoen ook al is hij verhuisd. Ook was er sprake van een zekere vermoeidheid bij de redactie. Daarom hebben we versterking gezocht bij de werkers onder jongeren in Aalten. Jan Willen Hengeveld en Heidi Ebbers wilden graag meedenken over een vervolg. Op het moment zijn we met elkaar aan het brainstormen om te kijk hoe de nieuwsbrief een vervolg gaat krijgen.     

                                                                                                              Wordt vervolgd.

Als God overal is, zit hij dan ook in de suikerpot?

Je kent het wel, van die bijzondere vragen van je kind op de meest vreemde momenten en plekken. En wat antwoord je dan? Zo’n terloopse vraag, kan heel wat oproepen. Want wat geloof je zelf eigenlijk? En wat wil je van je eigen geloof doorgeven aan je kinderen en hoe doe je dat dan? Hoe kun jij je kind helpen met zijn/haar eigen zoektocht in wat waardevol is in het leven? Dit soort vragen kwamen we de afgelopen jaren op verschillende plaatsen tegen bij ouders en opvoeders. Ook gaven zij aan gebaat te zijn bij informatie en nuttige tips.

Daarom zijn we op het idee gekomen van een maandelijkse digitale nieuwsbrief.

In deze digitale nieuwsbrief willen we ouders ondersteunen in de opvoeding rond zingeving en geloven. Daarbij kun je denken aan onderwerpen als: een ritueel bij het eten, omgaan met pesten, lastige vragen van pubers, zijn wie je bent enz.

In iedere nieuwsbrief willen we vier leeftijdscategorieën aan bod laten komen: 0-4, 5-9, 10-13, 14-18. Ook zullen er in iedere nieuwsbrief een aantal verwijzingen komen naar interessante sites, boeken, video’s, speelgoed en leuke diensten en bijeenkomsten in de regio.

Lijkt het je leuk deze nieuwsbrief te ontvangen, abonneer je dan door een mail te sturen naar zininhetgezin@gmail.com

De initiatiefnemers vanuit de Protestantse Gemeente Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en de St. Ludger Parochie zijn: Ada Endeveld, Hetty Bresser, Kim Jansen, Marten Jan Kooistra en Rachel Kraaijenbrink.