Venster naar buiten

‘Venster naar Buiten’ is een rubriek met activiteiten in de regio rondom Aalten. Het criterium voor plaatsing is: De activiteit met geloof, kerk,  of maatschappij verbonden is. Persberichten kunnen wordt ingestuurd naar: website@kerkvenster.nl  De redactie beslist uiteindelijk over plaatsing.

Activiteiten

Spoorzoeken op vrijdag
De meditatieve wandelingen op vrijdag vanuit de pioniersplek Spoorzoeken in Slangenburg gaan in de zomer gewoon door en zijn gepland op 6, 13, 20 en 27 juli en op 3, 10, 17, 24 en 31 augustus. Van tevoren opgeven is niet noodzakelijk. Als je van plan bent met een grotere groep te komen, dan is het wel handig dit van tevoren door te geven in verband met de stoelen en de koffie. Om kwart over 10 staat de koffie/thee klaar in de Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35, Doetinchem. Om kwart voor 11 begint het meditatief moment en rond 11 uur begint de wandeling, het eerste kwartier in stilte, later ook in gesprek met elkaar of desgewenst weer in stilte.
Op 6 en 13 juli en op 3 en 10 augustus is er een kloosterwandeling. Dan wandelen we richting abdij, om daar van 12.15 tot 12.30 het middaggebed van de monniken mee te maken. Op de terugweg, die ook in stilte begint, eten we onderweg de van huis meegebrachte lunch. Rond 13.45 uur zijn we weer bij het beginpunt terug.
Op 20 en 27 juli en op 17, 24 en 31 augustus is er een kortere natuurwandeling in de buurt van de Slangenburgse kerk. We beginnen op dezelfde manier, maar wandelen daarna ongeveer een uur en lunchen samen na afloop, soms in de buitenlucht, soms in het kerkgebouw afhankelijk van het weer, met het van huis meegebrachte brood. De natuurwandeling is inclusief lunch om 13 uur afgelopen. Bijdrage € 3,-   Zie ook agenda www.spoorzoekenslangenburg.nl

Spoorzoeken op zondag

Elke zondagmiddag in juli en augustus houden wij vanuit de pioniersplek Spoorzoeken in Slangenburg open huis bij het labyrint dat ruim een jaar geleden is aangelegd op het grasveld voor de Slangenburgse kerk.

Kort gezegd is een labyrint een kronkelweg met een centrum in het midden. Je kunt die weg vergelijken met de weg door het leven. Daarom kun je van alles ontdekken over het leven als je door het labyrint loopt, alleen of samen met anderen. Wanneer je maar wilt kun je door ons prachtige labyrint lopen. Maar wil je meer weten over het labyrint, of anderen ontmoeten met dezelfde interesse, kom dan op een zondagmiddag in de zomer tussen 14.00 en 16.00 uur naar de IJzevoordseweg 35. De entree is gratis. Wij schenken koffie, thee en limonade en zijn blij met een vrije gift. www.spoorzoekenslangenburg.nl

Spoorzoeken op zaterdag

Op zaterdagmiddag 25 augustus is er vanuit de pioniersplek Spoorzoeken in Slangenburg een workshop meditatief schilderen onder leiding van Ada Westra en Helma van Loon van 14.00 - 17.00 uur.

Iedereen die de rust en het plezier van meditatief schilderen wil ervaren is welkom in de Slangenburgse kerk (IJzevoordseweg 35 Doetinchem). Het is beslist niet nodig ervaring te hebben met schilderen. Er wordt gewerkt op basis van (gedicht)teksten. Tijdens een meditatief moment kan een woord of een regel van die tekst inspiratie opleveren voor een persoonlijk schilderwerk. Kosten € 10. Materiaal is aanwezig en voor koffie en thee wordt gezorgd. Ben je nieuwsgierig geworden en/of wil je jezelf een keer verwennen met een fijne middag, wees van harte welkom!

Opgave bij Helma van Loon wmvanloonkuiper@hetnet.nl of via 0315 237788. Zie ook agenda  www.spoorzoekenslangenburg.nl