Venster naar buiten

‘Venster naar Buiten’ is een rubriek met activiteiten in de regio rondom Aalten. Het criterium voor plaatsing is: De activiteit met geloof, kerk,  of maatschappij verbonden is. Persberichten kunnen wordt ingestuurd naar: website@kerkvenster.nl  De redactie beslist uiteindelijk over plaatsing.

Activiteiten

HELLA’S VERHALENHUIS. 

Hella van der Wijst bekend TV komt op donderdag 11 oktober 20.00 uur in de Johanneshof Lichtenvoorde 

Wie ben jij? Het is de mooiste vraag om te stellen en de moeilijkste om te beantwoorden. En toch is die de leidraad tijdens een bijzondere avond in Hella’s Verhalenhuis. 

Op een leuke, interactieve wijze nodigt Hella van der Wijst je uit om een stuk van jouw levensverhaal te delen. Maar ze zal ook veel vertellen over haar eigen ontmoetingen, zoals ze die tien jaar lang had in KRO De Wandeling, in RKK Kruispunt en Brandpunt. En nog altijd heeft als tv-presentator van Geloof een Hoop Liefde, Ik Mis Je en De Nieuwe Dag. Ook in PLUS Magazine schrijft ze regelmatig haar verhalen.

Verhalen maken de mens. Ieder mens heeft een verhaal te vertellen dat anderen kan inspireren, helpen, wijzer maken. Dit wordt dus geen avond waarin Hella alleen aan het woord is. Zij vindt het een uitdaging om deze avond samen met de bezoekers te maken tot een bijzondere, intieme avond om het later nog eens over te hebben. Hella deelt ook

 iets van haar eigen leven, zoals ze dat ook doet via Facebook https://www.facebook.com/hella.vanderwijst en Twitter: @hellavdwijst.

Hella nodigt wie wil uit om iets/een ding/een voorwerp waar een bijzonder verhaal aan vast mee te nemen naar de lezing 

Toegang gratis (vrijwillige bijdrage). Koffie/thee € 1, U bent van harte welkom!

Leiding Hella van der Wijst Locatie Johanneshof

Datum donderdag 11 oktober 2018  Tijd 20.00 - 22.00 uur

Info  Sjors Tamminga, 0544-37 27 52, mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl 

 

Spoorzoeken op zaterdag

Op zaterdagmiddag 20 oktober organiseren we een poëziewandeling. We krijgen nogal eens te horen dat mensen graag mee willen wandelen op de vrijdag, maar die dag juist moeten werken. Daarom wandelen we ook af en toe op een zaterdag. Deze keer een wandeling waarbij we genieten van de natuur en onderweg gedichten voorlezen. We wandelen grotendeels in stilte, terwijl we de woorden die ons raakten in het gedicht overdenken. Er is daarnaast ook gelegenheid om te reageren op de gedichten.

De koffie en thee staan klaar vanaf 14.00 uur in de Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35, Doetinchem. Om 14.30 uur begint de wandeling die tot ongeveer 16.00 uur zal duren (bijdrage: € 5).

Voor meer informatie, bel of mail naar ds. Helma van Loon via 0315 237788 of wmvanloonkuiper@hetnet.nl.

 Spoorzoeken op vrijdag

De meditatieve wandelingen op vrijdag zijn gepland op 5, 12, 19 en 26 oktober. Van tevoren opgeven is niet noodzakelijk, behalve als je van plan bent met een grotere groep te komen. In dat geval graag wel even een berichtje in verband met de stoelen en de koffie via wmvanloonkuiper@hetnet.nl of via 0315 237788. Om kwart over 10 staat de koffie/thee klaar in de Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35, Doetinchem. Om kwart voor 11 begint het meditatief moment en rond 11 uur begint de wandeling, het eerste kwartier in stilte, later ook in gesprek met elkaar of desgewenst weer in stilte.

Op 5 en 12 oktober is er een kloosterwandeling. Dan wandelen we richting abdij, om daar van 12.15 tot 12.30 uur het middaggebed van de monniken mee te maken. Op de terugweg, die ook in stilte begint, eten we onderweg de van huis meegebrachte lunch. Rond kwart voor 2 zijn we weer bij het beginpunt terug. Bijdrage € 3,-

Op 19 en 26 oktober is er een kortere natuurwandeling in de buurt van de Slangenburgse kerk. We beginnen op dezelfde manier, maar wandelen daarna ongeveer een uur en lunchen samen na afloop, soms in de buitenlucht, soms in het kerkgebouw afhankelijk van het weer, met het van huis meegebrachte brood. De natuurwandeling is inclusief lunch om 13 uur afgelopen. Bijdrage € 3,-   Zie ook agenda www.spoorzoekenslangenburg.nl

 Spoorzoeken op maandag

Op maandagmiddag 1, 15 en 29 oktober mediteren we met de bijbel in de Slangenburgse kerk van 14.00 - 16.00 uur (bijdrage € 3).

 Het is altijd mogelijk om met Helma van Loon te overleggen over een activiteit op maat voor een groep. Bijvoorbeeld een wandeling, een labyrintactiviteit of een combinatie van beide. 

Telefoon 0315237788.

 Met vriendelijke groet,

namens het pioniersteam Spoorzoeken in Slangenburg,

Janny Jansons