Feestelijk moment bij het Oosterkerkhuis

Op 6 juni jl. was er een open huis bij het Oosterkerkhuis voor genodigden, oftewel voor diegenen die destijds bij het afscheid van de Oosterkerk betrokken waren, op welke manier dan ook. Ook de buren van de Oosterkerkstraat waren uitgenodigd.

Rond 12.00 uur kwam een aantal mensen aan bij het Oosterkerkhuis. Sommigen liepen buiten om het gebouw, anderen gingen voorzichtig naar binnen om een kijkje te nemen.

Al snel werd iedereen verzocht om naar buiten te gaan, waar we welkom geheten werden en een korte uitleg kregen. De spreker bedankte eenieder die de realisatie en de verbouwing van de voormalige Oosterkerk mogelijk maakte. Hij hoopte dat de toekomstige bewoners zich er thuis zullen voelen. Diverse toekomstige bewoners hebben hier waarschijnlijk meerdere jaren gekerkt.

Zo ging dat in hun jonge jaren.

Na de speech mochten de genodigden het Oosterkerkhuis bezichtigen. Er mocht zowel op de begane grond als ook op de eerste en tweede verdieping gekeken worden. De plaatsen waar gewerkt werd door monteurs, schilders en andere vakmensen waren afgezet met rood-witte linten.

Het beloven mooie studio’s voor de bewoners te worden, met de authentieke elementen van de Oosterkerk die bewaard zijn gebleven, zoals het orgel, de preekstoel, de glas-in-lood ramen enz. Er is ook een mooie ruimte voor de gezamenlijke huiskamer en zo ook voor de keuken.

Het orgel was wel uit de plastic bescherming gehaald, maar kon helaas nog niet bespeeld worden. De organist was er wel.

Na de bezichtiging konden de bezoekers een patatje met een frikandel of kroket halen bij de kar die buiten voor het gebouw stond. Velen genoten en dit zorgde ook voor goede sociale momenten. En… de snacks smaakten heerlijk!

In het volgende nummer van KerkVenster komt er meer informatie over de officiële opening en het Open Huis voor iedereen.