Heidi Ebbers-Gussinklo

Naam:                           Heidi Ebbers-Gussinklo

Geboortedatum:           20 februari 1971

Werkgebied:
Jongerenwerker voor 60% (dat is 21,6 uur per week) voor kinderen en jongeren van 0 t/m 25 jaar.

Mag ik me even voorstellen:

Vanaf mijn zeventiende doe ik al met veel plezier vrijwilligerswerk in de kerk. Maar ik had nooit bedacht dat ik daar mijn baan van zou kunnen maken.

Na bijna 25 jaar in de gezondheidszorg gewerkt te hebben als activiteitenbegeleider heb ik de stap genomen om de deeltijd Hbo-opleiding Godsdienst Pastoraal werk te gaan volgen. Voor deze opleiding  heb ik o.a. stage gelopen in het jongerenwerk. Mede door deze stage ontdekte ik dat in het jongerenwerk echt mijn hart ligt. Ik ben dan ook enorm blij dat ik vanaf 1 september 2017 als jongerenwerker aan het werk mocht gaan binnen de Protestantse Gemeente Aalten. Tijdens de dag van het jeugdpastoraat kwam er een uitspraak voorbij die me erg geraakt heeft: They don’t care how much you know, until they know how much you care. Iedereen, dus ook kinderen en tieners zijn op zoek naar mensen die om hen geven. Door contact te zoeken en het leven te delen, laat je merken: “Ik geef om jou”. Door de relatie kan er ruimte ontstaat om Gods verhaal te delen en om samen te ontdekken hoe je zou kunnen leven met God. Wat een voorrecht dat ik dit werk mag doen!