IKA vakantieweek – Copy

van 3 tot 10 juni 2023 in ‘Bosgoed’ in Lunteren

Zaterdagmiddag aangekomen werden we gastvrij ontvangen met koffie, thee en appelgebak, ook voor de brengers! Daarna werden ons de kamers aangewezen. ’s Avonds een vrije avond om te praten en kennis met elkaar te maken. Rond 22.00 uur zochten we onze kamers op om onze koffers uit te pakken en te gaan slapen in goede bedden.

De volgende morgen (zondag) stond een heerlijk ontbijt klaar met alle soorten brood, bolletjes, beleg en drinken. Daarna maakten we ons klaar voor een kerkdienst met Wilma de Jong. Wilma bleef de hele week bij ons. Ik liep nog even op de gang en werd toen van achteren omarmd; wat een verrassing. Mijn kleindochter Irene en een stel muzikanten van ‘Crescendo’ uit IJzerlo, begeleidden de zang in de dienst. Het was een fijne dienst! Natuurlijk daarna koffie voor ons allemaal.

Het weer was alle dagen prachtig. De schuifdeuren naar buiten stonden altijd open, heel gezellig. Nadat ‘Crescendo’ was vertrokken, wachtte ons alweer de broodmaaltijd in de eetzaal. ’s Avonds weer een warme maaltijd met als serveersters Henk en Nicole. Een groepje koks (stagiaires) stelde zich voor.

Elke dag werd er wat georganiseerd. Het liefst buiten, want het weer was prachtig. Als extra verrassing gingen we donderdag met twee volle bussen naar de dierentuin in Amersfoort. Daar werden we twee uur in een rolstoel rondgereden. In de pauze kregen we een tas met een lunchpakket en melk, karnemelk of frisdrank. Die dag hebben we veel dieren en andere mensen gezien, maar weinigen van onze eigen groep. Zo groot was het daar. Al met al veel respect voor onze ‘duwers’ die met veel geduld telkens weer bleven staan, als er mooie dieren waren te zien. Aan het eind van de middag stonden de bussen weer klaar om ons terug te brengen. We waren rond de klok van 17.00 uur weer in ‘Bosgoed’. Daar wachtte ons en de ‘duwers’ weer een warme maaltijd. Geweldig fijn om zo verzorgd te worden!

Dinsdagavond werd er een bingoavond georganiseerd met kleine prijsjes en woensdagavond was het koor ‘Voor Anker’ uit Veenendaal te gast. In kostuum zongen de mannen gezellige liedjes. Overdag waren we in de rolstoel naar Lunteren geweest. In een paar winkels hebben we rondgekeken.

Vrijdagavond werd er een groepsfoto gemaakt met alle gasten, personeel en vrijwilligers. De foto hebben we allemaal meegekregen.

‘s Morgens was er een fijne afscheidsdienst met Wilma de Jong en een groepje muzikanten. ’s Avonds tijdens de koffie konden we van elkaar afscheid nemen en alvast de spulletjes in onze koffers pakken die we niet meer nodig hadden. De koffers werden zaterdagmorgen op de gang gezet.

Zaterdag werden we door familie opgehaald. Alle medewerkers, verzorgers en helpers stonden in een rij om van ons afscheid te nemen met een hand of een knuffel.

Kortom, het was een geweldige week!