Nieuws van PG Bredevoort

Zomerbonnen en vakantietasjes

Diaconie PG Bredevoort

In de zomerperiode is er gecollecteerd voor de zomerbonnen en vakantietasjes. De bonnen zijn van plaatselijke supermarkten, waar de volwassen ontvangers iets extra´s voor kunnen kopen. De vakantietasjes zijn voor kinderen tot 15 jaar. Ze bevatten speelgoed en spelletjes, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. In Bredevoort is er € 428,01 opgehaald, de diaconie heeft € 500,00 overgemaakt naar Diaconale Hulpverlening Aalten (dit is de burgerlijke gemeente Aalten, dus ook Bredevoort en Dinxperlo). Voor alle duidelijkheid: mensen die hier behoefte aan hebben, moeten zichzelf opgeven of iemand anders kan hen opgeven. De voedselbank doet mee aan de actie.                                       

Samen Eten: Welkom!

Het staat al in het programma: In september gaat het Samen Eten weer beginnen. Hartelijk welkom alle mensen die het afgelopen jaar naar Samen Eten kwamen in ´t Koppelhuis, ook hartelijk welkom mensen die eens willen komen kijken of het wat voor hen is. t Grachthuys verzorgt wederom de maaltijden. Wij gaan van start  op dinsdag 12 september, inloop 17.30 uur, eten om 18.00 uur

Opbrengst Kledingwinkeltje

Sinds 2020 wordt er in ’t Koppelhuis tijdens de zomermaanden tweedehands kleding verkocht. Wilma Kleinhesselink heeft dat het eerste jaar opgezet met een aantal vrijwilligers. Dat zijn er ondertussen zeven, die deze zomer elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag het winkeltje runden. Daardoor krijgt kleding een langer leven, wat een duurzaam doel dient (nergens gaat zoveel verloren als bij het maken van kleding)! Bovendien werden er heel wat goede gesprekken gevoerd tussen het passen en kijken door. Het kledingwinkeltje heeft de afgelopen zomer € 2.050 opgebracht, een prachtig resultaat! De opbrengst is voor de kerk. Alle medewerkers, alle klanten en bezoekers, heel hartelijk dank!

Walnoten gevraagd

Wie heeft er walnoten voor ons? Coby Navis wil graag walnoten om te pellen, zodat er weer walnotentaarten gebakken kunnen worden voor bij de koffie op zondagmorgen in ‘t Koppelhuis, na de kerkdienst.

Coby Navis     tel.  0543-451329

Inzameling beautyproducten

Heb jij nog ongebruikte beautyproducten liggen, zoals bv. douchegel, shampoo, deodorant, een geurtje of make-up?
Graag willen we dit inzamelen voor de Beautykadobank in Winterswijk.
Deze stelt met deze producten een mooie cadeautas samen, en geeft deze aan personen die deze beautyproducten niet zelf kunnen aanschaffen.
Op deze manier kun je een ander blij maken met jouw ongebruikte spulletjes.
Alles is welkom, bijvoorbeeld ook maandverband of tampons. En verzorgingsproducten voor heren: denk aan scheergel, deodorant en bodywash.
Help je mee?
De diaconie beveelt deze actie van harte aan!
Inzamelingsadressen: fam. Mengerink, Hozenstraat 24 in Bredevoort
fam. Prinzen, Bredevoortsestraatweg 137a in Aalten