Meer informatie kerkdiensten PGB

13-8-2021
Kerkdiensten PG Bredevoort.

In Bredevoort hoeven mensen zich niet meer op te geven voor de kerkdiensten.
Er wordt gezongen tijdens de dienst.

PG Bredevoort

28-7-2021
Geen noten bij de uitzendingen

Sommige mensen die de kerkdiensten online bekijken, missen de muzieknoten bij het uitzenden van de liederen. Het is helaas technisch niet mogelijk om én de beelden goed te zien én de muzieknoten af te beelden. Voor zowel thuis als in de kerk is het – in het geval dat je de muzieknoten mist – handig om gewoon een liedboek te gebruiken. Voor de kerkgangers: er zijn voldoende liedboeken beschikbaar in de kerk.

Kijkcijfers

Hierboven een lijstje van de kijkcijfers van onze kerkdiensten vanaf oktober 2020. Er zijn verschillen tussen de maanden. April heeft een hoog cijfer, omdat er behalve de drie extra diensten in de Stille Week, twee afscheidsdiensten waren, dus negen in totaal. Ook de mensen die later een dienst in een bepaalde maand terugkijken, worden bij die maand geteld. Februari heeft een extra laag cijfer, omdat er maar drie kerkdiensten zijn gehouden. Op 7 februari was het zulk slecht weer, dat de voorganger het risico om te komen niet aandurfde. Er is toen een oude kerkdienst opnieuw getoond. Gemiddeld zijn dat in februari nog bijna honderd kijkers per keer. Fijn om te zien dat over het algemeen de kerkdiensten goed virtueel bezocht worden.
Vanaf 16 mei zijn er weer 30 mensen welkom in de kerk.
Opgeven bij Henk en Diny Luimes tel. 471154.

Uitzending via Bredevoortse website
De diensten online kunnen nu ook direct via www.pkn-bredevoort.nl bekeken worden.
Op de homepage is een tabblad met `Kerkbeeld`, waaronder u de ´tegel´ vindt, waar u de diensten online kunt volgen.
U komt nu niet meer eerst op de website van Kerkvenster terecht.

Liturgie online-kerkdiensten of kerkradio 

Als u de kerkdiensten wilt volgen via KerkBeeld, of wilt beluisteren via de kerkradio, dan kunt u de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en printen. Dat kan via de website van kerkvenster: www.kerkvenster.nl en dan de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk ziet u het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt, komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens printen door rechtsboven op het icoontje ‘afdrukken’ te klikken. Een andere mogelijkheid is dat u de liturgie wekelijks per mail toegestuurd krijgt. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dat dan door aan het kerkelijk bureau. Dat kan ook via de mail:  kerkaalten@kerkvenster.nl. Heeft u geen computer, of kunt of wilt u er niet mee werken, dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64, tel. 0543-473250. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Liturgieën kunnen bezorgd worden in Aalten-dorp en op de buurtschappen, maar bezorging op de buurtschappen is (nog) niet helemaal dekkend.
Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst of verspreid.