Meer informatie kerkdiensten PGB

28-7-2021
Geen noten bij de uitzendingen

Sommige mensen die de kerkdiensten online bekijken, missen de muzieknoten bij het uitzenden van de liederen. Het is helaas technisch niet mogelijk om én de beelden goed te zien én de muzieknoten af te beelden. Voor zowel thuis als in de kerk is het – in het geval dat je de muzieknoten mist – handig om gewoon een liedboek te gebruiken. Voor de kerkgangers: er zijn voldoende liedboeken beschikbaar in de kerk.

Kerkdiensten PGB open, koffie drinken, zingen

Vanaf 20 juni zijn de kerkdiensten weer open voor 60 mensen. Dat is ongeveer zo veel als we, gezien de aantallen voor Corona, kunnen verwachten. Dus komt allen! Graag wel aanmelden bij koster Henk Luimes. Tel. 0543-471154, voor het geval we een enorme toeloop krijgen. Dat kan gebeuren, want we gaan vanaf 20 juni ook koffiedrinken na afloop (buiten) met een beperkt aantal plaatsen binnen. Zingen doen we nog niet, helaas, omdat er volgens de richtlijnen alleen beperkt en vooral zacht  mag worden gezongen. De kerkenraad was van mening dat zingen hoort zoals we dat gewend zijn en vroeg zich af: hoe zacht is zacht? Dat is moeilijk te bepalen en vervelend als je je zingen aan moet passen. De zangdienst van 18 juli wordt een liederendienst, voor zover we nu weten zonder zingen. We hopen wel deze zomer een keer een buitendienst met zingen te organiseren. Geen hagenpreek maar een samen zingen tussen de hagen.

                                                                                                  Ada Endeveld

Uitzending via Bredevoortse website
De diensten online kunnen nu ook direct via www.pkn-bredevoort.nl bekeken worden.
Op de homepage is een tabblad met `Kerkbeeld`, waaronder u de ´tegel´ vindt, waar u de diensten online kunt volgen.
U komt nu niet meer eerst op de website van Kerkvenster terecht.

Liturgie online-kerkdiensten of kerkradio 

Als u de kerkdiensten wilt volgen via KerkBeeld, of wilt beluisteren via de kerkradio, dan kunt u de liturgie van de desbetreffende dienst downloaden en printen. Dat kan via de website van kerkvenster: www.kerkvenster.nl en dan de pagina van KerkBeeld. Bovenin de balk ziet u het woordje ‘Liturgie’. Als u daarop klikt, komt u op de pagina van de website waar de liturgieën staan. Daar staan de drie kerken van Aalten. U klikt op de door u gewenste kerk en op het rode woordje ‘Liturgie’ en de liturgie van de desbetreffende dienst verschijnt. Deze kunt u vervolgens printen door rechtsboven op het icoontje ‘afdrukken’ te klikken. Een andere mogelijkheid is dat u de liturgie wekelijks per mail toegestuurd krijgt. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dat dan door aan het kerkelijk bureau. Dat kan ook via de mail:  kerkaalten@kerkvenster.nl. Heeft u geen computer, of kunt of wilt u er niet mee werken, dan is er nog de mogelijkheid om elke week de liturgie thuis te laten bezorgen. Geef in dat geval uw wens door aan het kerkelijk bureau, Ludgerstraat 64, tel. 0543-473250. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Liturgieën kunnen bezorgd worden in Aalten-dorp en op de buurtschappen, maar bezorging op de buurtschappen is (nog) niet helemaal dekkend.
Van bijzondere kerkdiensten (huwelijk, uitvaart e.d.) worden geen liturgieën op de website geplaatst of verspreid.