Vertrek kosters

U kent vast onze kosters en hulpkosters wel. Erik Bekkers en Arjen Timmers zijn de vaste gezichten in de Zuiderkerk en in de Oude Helena kerk. Dick Wikkerink en Frans Ratering vallen in bij afwezigheid van Erik of Arjen.

Onlangs heeft Arjen Timmers aangegeven per 30 juni a.s. te zullen stoppen met zijn werk als koster van de Oude Helena. Arjen is bijna 12 jaar als koster werkzaam geweest voor de PGA. Een fijne koster die het gastheerschap als koster hoog in het vaandel heeft staan. We vinden het jammer dat hij stopt maar respecteren zijn besluit en hebben zijn ontslagverzoek dan ook ingewilligd.

Ook Frans Ratering heeft aangegeven na juni niet meer als invaller beschikbaar te zijn. We hebben respect voor zijn besluit en waardering voor zijn fijne, jarenlange inzet.

Koster en hulpkoster gezocht

Bovenstaand betekent dat we op zoek zijn naar een koster of kosteres en tegelijkertijd naar 1 of meerdere hulpkoster(s). Elders in dit Kerkvenster vindt u de advertentie. Het koster zijn is een betaalde maar geen volledige baan. In het kort betreft het de voorbereiding van en aanwezigheid bij de vieringen op zondagochtend en incidenteel op zondagavond, kerkelijke feestdagen, een kerkelijk huwelijk of een uitvaart.  Daarnaast kan er een lezing, een concert of een andere bijeenkomst plaatsvinden waarbij de aanwezigheid van de koster nodig is. Voor een gewone kerkdienst staat 4 uur. Daarnaast is de koster aanspreekpunt voor predikanten en voor anderen die in de kerk(zaal) een viering of activiteit willen houden.

We zoeken een koster die in beide gebouwen inzetbaar is. Samen met Erik Bekkers kan er dan gezorgd worden dat alle diensten een kosterbezetting hebben. In eerste instantie wordt er gewerkt op basis van een 0-urencontract.

De gevraagde hulpkoster(s) worden gevraagd om in te vallen daar waar dat niet anders geregeld kan worden.

Lijkt het je leuk om op deze wijze actief betrokken te zijn bij de vieringen en activiteiten binnen onze gebouwen? Bekijk de advertentie en neem voor meer informatie contact op met Jan-Willem Duenk, kerkrentmeester. Tel.: 0612927149, e-mail: Janwillem.duenk@pgaalten.nl

Ben jij, bent u degene die het leuk lijkt om als koster te zorgen dat een dienst vlekkeloos verloopt? Ben jij, bent u degene die het gebruik van het kerkgebouw in goede banen leidt bij de verschillende activiteiten? Ben jij, bent u degene die mee wil helpen om ook dit deel van het kerk-zijn goed te laten verlopen… dan is het zeker de moeite waard om de vacature hieronder goed te lezen. Lees dan ook het artikel op de pagina met als kop Ondertussen bij de kerkrentmeesters…..

Vacature koster of kosteres

De kerkrentmeesters zijn op zoek naar een koster of kosteres  per 1 juli a.s.

Wij vragen iemand die :

 • Een gastvrije instelling heeft en beschikt over goede contactuele       vaardigheden    
 • Kan organiseren en gestructureerd werkt
 • In oplossingen kan meedenken met de gebruikers
 • Inzetbaar is in beide kerkgebouwen
 • Lid is van de Protestantse Gemeente Aalten
 • In het bezit is van een geldig BHV-certificaat of bereid is deze te halen

Werkzaamheden:

 • Gastheer/gastvrouw zijn voor de kerkelijke vieringen, uitvaarten, huwelijken en andere activiteiten die in de kerk plaatsvinden
 • Organiseren van koffie/thee vooraf of achteraf van de vieringen
 • Voorbereiden, klaarzetten en opruimen van de kerkzaal voor verschillende activiteiten
 • Overleg met predikant, en anderen die gebruikmaken van de kerkzaal
 • Organiseren van de schoonmaakwerkzaamheden van de kerkzaal
 • Contact onderhouden met de gebruikers

Wij bieden:

 • Een parttime baan
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland en een salaris in schaal 4 van de arbeidsvoorwaardenregeling Protestantse Kerk. (€ 2086,04 tot € 2691,00 bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur)
 • Een tijdelijke aanstelling op basis van een 0-urencontract met de mogelijkheid op een vaste benoeming

Gevraagd: Hulpkoster(es) met beperkte taak

Om ziekte of andere afwezigheid van de kosters te ondervangen zijn we op zoek  naar 1 of meerdere hulpkosters die op oproepbasis ingezet kunnen worden. Hiervoor gelden dezelfde arbeidsvoorwaarden echter met een salaris in schaal 2 van de arbeidsvoorwaardenregeling Protestantse kerk. (€ 2086,04 tot € 2335,94 op basis van een werkweek van 36 uur)

Meer informatie bij: Jan-Willem Duenk, kerkrentmeester, tel.: 06 12927149 janwillem.duenk@pgaalten.nl,                                                                                                                             
Hier mag ook, uiterlijk maandag 13 mei, de sollicitatie naar toe.